Om oss (gammal)

Kulturmagasinet/Helsingborgs museer har sedan starten 1909 haft i uppdrag att samla och dokumentera livet i Helsingborg och nordvästra Skåne. Både det liv som utspelat sig i historisk tid men också det som pågår i samtiden för framtida generationer.

Detta speglar sig i foton, brev, föremål, berättelser, film, websidor och mycket annat. Alla kan bidra till att pussla samman Helsingborgs historia: unga, gamla, nyinflyttade och de som har lämnat staden.

Samlingarna hjälper oss att förstå gårdagen. Det är inte bara vi som ska förstå, utan också de kommande, framtida generationerna. Därför är det viktigt att föremål, fotografier och berättelser tas om hand och används på ett så varsamt sätt som möjligt. Att ha alla hundratusentals objekt utställda vore en omöjlighet. Du kan se ett noga urval av dem i utställningen På gränsen på Dunkers kulturhus och online på museum.helsingborg.se kan du se ytterligare tiotusentals föremål och fotografier. För visningar av särskilda föremål eller grupper av föremål som intresserar dig kontakta oss gärna. Under året anordnar vi även allmänna visningar i magasinen. Håll utkik i vår kalender för kommande arrangemang.