Fotosamling

Kulturmagasinet har en omfattande samling av originalfotografier, glasplåtar och negativ. Samlingen uppgår till över en miljon bilder från år 1870 fram till idag.

Här finns bland annat fotografier av den kungliga hovfotografen Alfred B Nilsson som var verksam i Helsingborg mellan åren 1899-1918. Här finns även de första färgbilderna av stadsmotiv från 1910-talet, utförda som Autocromer av färgfotopionjären Gustav Cronquist Wernersson. Vi har också porträtt- och gruppbilder från Nelly Gunnarssons ateljé från början av 1900-talet.

Framväxten av det moderna Helsingborg kan ses i det två samlingarna från Lindberg Foto och AB Helsingborgs Bild som var verksamma från 1940 till fram över millennieskiftet.

Även museets egna fotografer och ren rad Helsingborgare bidrar, och har bidragit, med material till samlingen som ständigt växer.

Sök i fotosamlingen

Besök Carlotta för att bläddra bland bilderna i vår samling.

Beställa bilder

Bilder som har utgången upphovsrätt kan du spara ner som lågupplöst fil från nätet. Önskar du en högupplöst bild hör du av dig till fotoantikvarie Ronny Ekdahl på telefon 042-10 45 13 eller ronny.ekdahl@helsingborg.se

Beroende på hur bilden ska användas och om den omfattas av upphovsrätt tar vi ut en avgift.

Prislista för bilder ur fotosamlingen

Klicka här för att ladda ner vår prislista.