På bildnings- eller presentjakt?

På Kulturmagasinet kan du köpa litteratur om Helsingborgs och nordvästra Skånes historia. Några axplock av det vi har inne just nu; Valhalla – stadsdelen som försvann av Föreningen Väv, Tillbaka till livet – Ramlösa Brunn som räddningsstation av Folke Schimanski och Gisela Trapp av Birgitta Jönsson.

Missa inte heller alla Bevarandeprogram för Helsingborgs olika stadsdelar och omkringliggande orter. Här finns de två klassiska bokserierna Kring Kärnan och Helsingborgs historia. Årsboken Kring Kärnan har getts ut sedan 1939 och de flesta numren kan du hitta hos oss. Sammanlagt omfattar de hundratals artiklar med brett innehåll – från medeltida gravfynd till temanummer om H55-utställningen.

Den andra bokserien är Helsingborgs historia, ett standardverk som år 2022 firar sitt hundratioårsjubileum. Till dags dato har serien getts ut i 17 band (!), med början i Helsingborgstraktens Forntid, Geologi och ortnamn till det senast utgivna bandet om 1800-talets Arbete, politik och fritid på landsbygden. Fler band är planerade! Bokserien har getts ut sedan 1912 av Historikkommittén, vars uppgift är att dokumentera Helsingborgs historia. Den bildades redan 1912 efter initiativ av konsul Oscar Trapp, kommitténs ordförande är idag Hans Bergfast, verksamhetschef för Helsingborgs museer.

Har du frågor om innehållet i Kring Kärnan eller Helsingborgs historia, eller helt enkelt vill beställa en bok, kontakta oss på 042-10 45 27 eller via e-post kulturmagasinet@helsingborg.se.

Beställ böckerna via vår e-tjänst.

Fraktkostnad tillkommer.